Tribal Saddle

Dressuurzadels

Tribal dressage ClassicHet eerste zadel dat uitkwam onder het Tribal merk is al jaren een fijn en comfortabel zadel. Het heeft zich door de jaren heen al bewezen en is nog steeds een van de fijnst zittende zadels. Kwaliteit en comfort zijn de speerpunten van dit zadel. Er zijn veel opties om het zadel in de juiste balans en model te maken dat het fijn te rijden is voor elke ruiter.

 

 

 

tribal dressuur monobladEen zadel met zeer fijne zit en maximaal gevoel van de beweging van het paard. Het zadel biedt ruimte om het paard zelfstandig te laten bewegen, zonder dat dit doorwerkt in het comfort en houding van de ruiter. Je kunt er perfect mee rijden zonder dat het de ruiter belast. Ook voor jonge paarden en paarden met grote schouder een zeer fijn aan te passen zadel. Rondere paarden, barokke paarden en ook pony’s hebben veel voordeel bij het specifieke half panel kussenpaneel. Opties om de ruiter extra te ondersteunen in het comfort en houding zijn op diverse manieren aan te passen.

 

 

Tribal dressage EliteHet ontwerp volgens de nieuwste generatie dressuurzadels! Paarden met uiteenlopende bouw kunnen goed ingemeten worden met dit zeer comfortabele zadel. Door de enkelvoudige close contact zweetbladen en gefixeerde zit is dit zadel zeer geschikt voor paarden die op hoger niveau worden uitgebracht in de sport. Erg comfortabel voor de ruiter is de smalle twist. Hierdoor sluit je bovenbeen direct aan en kun je met een direct stabiel been inwerken op de flank van je paard. De kussens zijn ruim dragend en zorgen voor een comfortabele belasting op de rugspieren. De anatomische aanpassingen van de kniewrong voor de ruiter zijn bijna onbeperkt. Het zadel wordt geheel hand gemaakt. Alle design opties om het zadel een eigen identiteit te geven zijn mogelijk. Wij adviseren graag welke opties mogelijk zijn.