Tribal Saddle

Filosofie

Winston Churchill – ‘’No hour of life is wasted that is spent in the saddle.’’ Zorg er daarom voor dat je zadel goed past!

De conditie van een paard kan erg variëren, dit kan van invloed zijn op de pasvorm van het zadel. Bij een zadelpasconsult brengen wij het hele paard in kaart. Veranderingen van het paard worden daarbij bijgehouden, hierdoor kunnen wij altijd de optimale pasvorm garanderen.

Respect voor de anatomie van paard en ruiter begint binnen in het zadel, bij de boom. Het is van buitenaf niet zichtbaar, maar is het meest bepalend voor een goede pasvorm. De boom is het frame waar het zadel om heen is gebouwd. Eerste vereiste is dat de boom de vorm van de paardenrug respecteert. In onze visie kun je een zadel alleen optimaliseren door de juiste boom zonder kussens op de rug van het paard te meten. Wij doen dit door middel van een BTM-meting, dit staat voor Bare Tree Measurement en is de basis voor een goed passend zadel voor het paard.

De kussens van het zadel zorgen voor de balans van de ruiter en het dempen van de bewegingen tussen paard en ruiter. Net als de boom worden ook de kussens op maat gemaakt voor het paard, waarbij er gekozen kan worden uit verschillende materialen.

‘’Spend your hours wisely, enjoy the Tribal saddles.’’